Treceți la conținutul principal

Cum se Germineaza Semintele de Paulownia pe Pamant

Intr-unul din articolele trecute ti-am povestit cate ceva despre cum sa creezi propria plantatie de Paulownia prin germinarea semintelor de Paulownia in apa.

Azi scriem despre cealalta varianta prin care germinezi semintele de Paulownia pe pamant.

Mai devreme sau mai tarziu oricum plantele vor ajunge pe pamant asa ca de ce nu ai face asta de la inceput?

Hai sa vedem ce anume iti trebuie pentru asta.

1. Seminte de Paulownia. Le gasesti pe Internet cautand in Google sau poti sa folosesti selectia globala facuta de noi - 100 de pagini de facebook despre Paulownia luaind contact cu vanzatorii consacrati si cumparand seminte la pretul dorit de tine.

2. Un recipient cu pamant de flori. Recipientul poate fi orice tip si dimensiune din sticla, plastic, lemn. Noi am ales lemn. Am construit din lemn doua tavi de jumatate de metru patrat fiecare si le-am umplut cu pamant de flori pana la jumatate (grosimea stratului de pamant ar trebui sa fie cam de 4 cm).



Gasesti pamant de flori la Obi, Cora, Carrefour si in general in orice supermarket la sectiunea gradina. Am inteles ca unii insista pe nu stiu ce marca gen florasol sau florisol... te sfatuim sa  folosesti orice tip de pamant de flori, cu siguranta vei avea succes.

Afla de ce paulownia.

3. Sursa de lumina. Paulownia are nevoie de mult mai multa lumina decat alte plante pentru a germina si a se dezvolta corespunzator. Poti folosi orice sursa de lumina atata timp cat e destul de puternica (minim 50 W) si o instalezi deasupra recipientului de germinare.

Noi am folosit doua plafoniere - spot LED-uri, fiecare de 12 W (echivalentul a 100 W reali) deasupra fiecarei tavi de jumatate de metru. Le-am instalat la 35 de cm deasupra tavilor. Citeste aici pentru mai multe informatii despre sistemul de iluminat folosit de noi la germinarea semintelor de Paulownia in apa si adapteaza potrivit nevoilor tale.

4. Pulverizator apa simplu sau cu pompa. De doua trei ori pe zi va trebui sa pulverizezi apa de la robinet peste semintele de Paulownia. In decembrie 2017 am gasit pulverizator de gradina la Cora - costa 4 lei. Unul cu pompa e probabil mai scump.

Poti folosi si un pulverizator din genul celor ce pulverizeaza detergent pentru geamuri sau poti sa-ti construiesti propriul pulverizator dintr-o sticla de cola al carui capac l-ai gaurit in mai multe locuri cu un spiral cu diametrul de 0,5 mm.

Bun, hai sa vedem cum procedam.

Dupa ce ai umplut recipientul cu pamant de gradina si l-ai udat bine prin pulverizare lasi sa cada semintele incercand sa nu fie foarte aglomerate intr-un singur loc. Semintele sunt fine, foarte usoare si va trebui sa fii atent ca raspandirea lor in tava sa fie uniforma.



Apoi incepi sa pulverizezi apa USOR peste semintele de Paulownia ce stau pe patul de pamant avand grija sa nu le sufli, sa nu le misti din pozitia lor. E mai greu la inceput apoi ele, pe masura ce sunt udate, se vor lipi de pamant facandu-ti sarcina mai usoara.

Afla cum sa-ti dezvolti afacerea Paulownia folosind Facebook-ul.

Va trebui sa repeti acesta pulverizare de doua trei ori pe zi asigurand umiditatea necesara germinarii semintelor de Paulownia pe pamant.



Vei avea RABDARE cam 10 - 20 de zile, timpul necesar germinarii fiind influentat de distanta dintre sursa de lumina si semintele puse la germinat si de temperatura camerei.

Un alt factor ce influenteaza viteza de germinare e samanta insasi, ideal e sa folosesti o samanta nu mai veche de 1-2 ani dar nu ai de unde sa stii exact ce anume cumperi asa incat insist asupra ultimului si probabil celui mai important ingredient - RABDAREA.



Ai rabdare si incredere ca semintele de Paulownia vor germina.

Aceste informatii de baza fiind scrise vom mai scrie cateva note despre germinarea pe pamant a semintelor de Paulownia.

Afla despre 10 cultivatori de Paulownia de la care ai ce invata.

- Unii adauga nisip in compozitia pamantului de flori stiut fiind faptul ca acesta planta adora nisipul. Verifica daca nu cumva deja exista nisipul in compozitia pamantului de flori ce l-ai cumparat - e posibil sa fie scris pe sacul in care acesta a fost ambalat.



- Am citit (dar nu am experimentat inca) faptul ca unii cern pamant sau pamant cu nisip deasupra semintelor de paulownia aflate deja in tava de pamant. Ei fac asta din dorinta de a ingloba intr-o masa de pamant fin lichid samanta. In felul asta samanta nu va zbura la pulverizare insa probabil germinarea nu va mai fi la fel.

Samanta de Paulownia trebuie sa fie PE pamant si nu IN pamant ca la alte plante. Asta deoarece procesul de germinare se intampla NUMAI in prezenta luminii foarte puternice. 

- Din experienta am observat un fapt atestat de ceea ce am mai citit pe Internet. Daca germinarea in apa se apropie de 100 % seminte germinate, cea pe pamant va fi de 80-90%. Deci NU te astepta daca ai pus 100 de seminte la germinat sa iasa intr-un final 100 de plantute.


Afla 100 de pagini Facebook despre Paulownia.

- Inca de la inceput vei observa o discrepanta in cresterea plantelor de Paulownia la germinarea in apa sau pe pamant - unele vor creste mai mari altele vor avea o dimensiune medie, altele te vor uimi cat de mari si dezvoltate vor fi.



Acest fapt va continua si dupa plantarea in gradina sau pe camp. Unele vor avea 4 m dupa un sezon, altele vor fi de numai 2 m in timp ce sigur cateva te vor uimi prin inaltimea de chiar 6 m. Dar despre asta vom mai vorbi in viitor.

Distribuie acest articol prietenilor folosind butonul de mai jos astfel incat cat mai multi oameni sa invete sa creasca un copac deosebit.

Afla 10 motive pentru care ar trebui sa cultivi arborele de Paulownia in gradina ta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

10 motive pentru care ar trebui sa ai Arborele de Paulownia in gradina ta

Arborele de Paulownia nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta. Daca nu esti convins de asta ne-am gandit sa-ti prezentam 10 argumente ce te pot convinge astfel incat in primavara acestui an sa-ti doresti sa plantezi in propria-ti gradina un arbore de Paulownia sau cum i se mai spune Copacul Printesei. 1. Iti va infrumuseta gradina. Aspectul exotic, frunzele uriase cat niste urechi de elefant si florile mari, violacee cu un parfum suav e posibil sa-i faca pe vecinii tai invidiosi, multi intrebandu-se, si pe buna dreptate, ce fel de copac e. Arborele de paulownia e folosit de foarte mult timp pentru a infrumuseta parcurile, aleile in orase precum Shanghai, China, Kyoto, Tokyo, Japonia, New Youk, USA dar il poti intalni si la noi in Timisoara, Curtea de Arges, Cluj, Bucuresti, Constanta si in general in toate marile orase din Romania. 2. Daca se doreste rapid umbra intr-o curte fara copaci sau cu prea putini copaci, atunci Paulownia este exact ceea ce ai nevoie. Cu un ritm

5 Sfaturi Utile la Plantarea Copacului de Paulownia in Gradina.

E posibil acest articol sa nu fie pentru tine, tu stiind foarte bine despre ce e vorba sau pur si simplu gandindu-te - ''ce mare scofala, e vorba doar de plantarea unui copac''. Si intr-un caz si in altul ar fi bine sa continui sa citesti, e posibil sa-ti verifici astfel cunostintele despre cum ar fi ideal a se planta un arbore de Paulownia. Tot ce am scris mai jos e valabil pentru rasadul, butasul sau tanarul copac de Paulownia de anul 1, 2 sau 3. Afla de ce paulownia. 1. Unde il plantezi? Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este UNDE il plantezi? In ce parte a gradinii? Pai considerand ca va creste mare, ca are o anume predilectie spre dezvoltarea ramurilor pe orizontala mai ales ca e posibil ca tu inca sa nu stii sa-l ''coafezi'' ti-am sugera sa-l plantezi la o distanta considerabila de gard (de gardul vecinului mai ales pentru ca exista legi in sensul asta), de alti copaci, de casa, de fantana, de suprafete cultivate,  betonat

Cum se Germineaza Semintele de Paulownia in Apa

Este posibil sa cresti plantele necesare infiintarii unei plantatii de Paulownia folosind seminte de Paulownia, germinandu-le in apa. Pentru a germina seminte de Paulownia in apa cu succes ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1. Seminte de Paulownia. Le gasesti pe Internet cautand in Google sau poti sa folosesti selectia globala facuta de noi - 100 de pagini de facebook despre Paulownia luaind contact cu vanzatorii consacrati si cumparand seminte la pretul dorit de tine. Seminte Paulownia Tomentosa 2. Un recipient de sticla. Poti folosi plastic, nu e obligatoriu sa fie din sticla. Poate fi un pahar, un borcan, un platou de sticla. Cand alegi acest recipient gandeste-te ca vei avea nevoie si de o sursa de lumina deasupra lui. Vas de sticla cu seminte de paulownia 3. Apa. Unii recomanda apa de ploaie sau de fantana, noi iti spunem ca apa de la robinet e tot atat de buna sau chiar mai buna. Umple recipientul de sticla pana la jumatate cu apa de la robinet. 4