Treceți la conținutul principal

Cum se Germineaza Semintele de Paulownia in Apa

Este posibil sa cresti plantele necesare infiintarii unei plantatii de Paulownia folosind seminte de Paulownia, germinandu-le in apa.

Pentru a germina seminte de Paulownia in apa cu succes ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1. Seminte de Paulownia. Le gasesti pe Internet cautand in Google sau poti sa folosesti selectia globala facuta de noi - 100 de pagini de facebook despre Paulownia luaind contact cu vanzatorii consacrati si cumparand seminte la pretul dorit de tine.

Seminte Paulownia Tomentosa


2. Un recipient de sticla. Poti folosi plastic, nu e obligatoriu sa fie din sticla. Poate fi un pahar, un borcan, un platou de sticla. Cand alegi acest recipient gandeste-te ca vei avea nevoie si de o sursa de lumina deasupra lui.

Vas de sticla cu seminte de paulownia


3. Apa. Unii recomanda apa de ploaie sau de fantana, noi iti spunem ca apa de la robinet e tot atat de buna sau chiar mai buna. Umple recipientul de sticla pana la jumatate cu apa de la robinet.

4. Sursa de lumina. Orice fel de sursa de lumina e buna atata timp cat e destul de puternica. Ce inseamna destul de puternica? Paulownia are nevoie de multa lumina pentru a germina, spre deosebire de alte plante, ea are nevoie probabil de 3 ori mai multa lumina.

Afla de ce paulownia.

Ceea ce noi am folosit a fost o plafoniera LED cu consum redus de 18 W ( echivalentul a 70-80 W reali) fixata exact deasupra recipientului de germinare - distanta dintre suprafata apei si LED a fost de 4 centimetri deci relativ aproape.

Spot LED 18 W

Am decupat dintr-un carton mai dur un cerc avand diametrul exterior exact al vasului de sticla. Apoi am decupat in interiorul cercului de carton un alt cerc aproximativ  identic cu diametrul exterior al spotului LED lipindu-l in interior. Ce a rezultat vezi in imaginile urmatoare.





E posibil sa vrei sa stii cele 10 motive pentru care ar trebui sa cultivi Paulownia in gradina ta.

Poti folosi neon, becuri cu consum redus sau becuri cu incandescenta. Singura problema e faptul ca acestea nu vor sigila partial recipientul deci nu vor mentine o temperatura constanta. Din nou, poti face o cautare pe google pentru cuvintele plafoniere LED si gasi exact ceea ce folosim. In imaginea urmatoare poti vedea caracteristicile tehnice ale LED-ului.

Caracteristici tehnice LED

Acestea nu au fost toate ingredientele, mai exista unul care probabil e cel mai important insa hai sa vedem cum procedam si ce se va intampla.

Se umple vasul pana la jumatate cu apa la temperatura camerei. Temperatura optima din interiorul vasului este de 25 de grade Celsius, foloseste un termometru pentru a verifica. Poti germina semintele de Paulownia si la 20 de grade Celsius insa procesul va dura mai mult.

Se pun semintele inauntru, iti recomandam sa incepi cu o cantitate mai mica de seminte, maxim 100.

ETAPA 1. Semintele vor pluti deasupra apei cam o zi doua, ele usor-usor ajungand pe fundul vasului.

Seminte Paulownia la germinat etapa 1

ETAPA 2. Semintele vor incepe sa germineze, din nucleul lor aparand mici codite albe, asta se va intampla cam dupa o saptamana.

Seminte Paulownia la germinat etapa 2

ETAPA 3. Semintele germinate se vor desprinde de fundul vasului incepand sa pluteasca in apa, aparand doua frunzulite mici verzi, avand inca samanta atasata de ele, asta se va intampla dupa inca doua-trei zile.

Seminte Paulownia la germinat etapa 3

ETAPA 4. Semintele al carui proces de germinare a incetat, vor cadea pe fundul vasului eliberand planta mica ce va avea clar radacina filiforma alba si doua frunzulite verzi. Aceasta va pluti in apa sau la suprafata apei. Durata - ore, zile.

Seminte Paulownia la germinat etapa 4


ETAPA 5. Planta va creste vazand cu ochii, sunt necesare alte cateva zile pentru a fi transplantata in recipiente cu pamant, dimensiunea lor recomandata la scoaterea din apa  fiind minim 3 cm lungime.

Seminte Paulownia la germinat etapa 5


Deci, pentru a germina semintele de Paulownia ai nevoie cam de 20-30 de zile.

Ultimul ingredient si cel mai important e RABDAREA.




Ai rabdare si incredere ca semintele de paulownia vor germina in apa, e posibil ca prima data cand incerci sa fii neincrezator si nerabdator.



Scriem acum cateva observatii, note si concluzii ce le consideram pertinente.

- Unii recomanda ca tu sa mimezi succesiunea anotimpurilor astfel incat memoria genetica a plantei sa influenteze cresterea naturala.



Astfel ar trebui sa pui semintele pentru scurt timp in congelator mimand iarna. Apoi ar trebui sa le pui in apa calda sugerand venirea primaverii, a verii. Apoi sa germinezi ca mai sus. Noi nu am incercat asta pentru ca dorim sa mentinem totul cat mai simplu. Plantele de Paulownia germineaza perfect in apa si fara acest procedeu.




- Unii inmoaie un servetel in apa, lasand semintele de Paulownia sa germineze pe acest pat ud improvizat. Noi nu am incercat, probabil din cauza faptului ca ar trebui mereu sa avem grija sa udam acel pat improvizat.

- Ai rabdare ca plantutele sa fi crescut destul (3 cm minim) cat sa suporte transferul pe patul de pamant sau pahare, altfel risti sa le pierzi, ele nefiind destul de dezvoltate.



- Germinarea in apa a semintelor de Paulownia e probabil cea mai simpla germinare, ea nu necesita nicio actiune din partea ta alta decat cea initiala de a porni procesul, totul decurgand automat si natural.

E probabil si motivul pentru care procedeul de a germina semintele de Paulownia in apa e folosit intensiv de cei ce incep sa invete despre Paulownia si-si doresc sa dezvolte o plantatie de Paulownia in viitor.

Acum, ca de obicei, daca ti-a placut acest articol te rugam sa-l distribui pe Facebook, Twitter, Google Plus si oriunde poti face cuiva un bine prin a-i infrumuseta viata inspirandu-l sa cultive arborele de Paulownia.

Afla cateva lucruri despre noi.

Comentarii

  1. Buna ziua, cate ore trebuie lăsată lumina aprinsă? In perioada de germinare si dupa ce ii pun in rasaduri? Ms

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

10 motive pentru care ar trebui sa ai Arborele de Paulownia in gradina ta

Arborele de Paulownia nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta. Daca nu esti convins de asta ne-am gandit sa-ti prezentam 10 argumente ce te pot convinge astfel incat in primavara acestui an sa-ti doresti sa plantezi in propria-ti gradina un arbore de Paulownia sau cum i se mai spune Copacul Printesei. 1. Iti va infrumuseta gradina. Aspectul exotic, frunzele uriase cat niste urechi de elefant si florile mari, violacee cu un parfum suav e posibil sa-i faca pe vecinii tai invidiosi, multi intrebandu-se, si pe buna dreptate, ce fel de copac e. Arborele de paulownia e folosit de foarte mult timp pentru a infrumuseta parcurile, aleile in orase precum Shanghai, China, Kyoto, Tokyo, Japonia, New Youk, USA dar il poti intalni si la noi in Timisoara, Curtea de Arges, Cluj, Bucuresti, Constanta si in general in toate marile orase din Romania. 2. Daca se doreste rapid umbra intr-o curte fara copaci sau cu prea putini copaci, atunci Paulownia este exact ceea ce ai nevoie. Cu un ritm

5 Sfaturi Utile la Plantarea Copacului de Paulownia in Gradina.

E posibil acest articol sa nu fie pentru tine, tu stiind foarte bine despre ce e vorba sau pur si simplu gandindu-te - ''ce mare scofala, e vorba doar de plantarea unui copac''. Si intr-un caz si in altul ar fi bine sa continui sa citesti, e posibil sa-ti verifici astfel cunostintele despre cum ar fi ideal a se planta un arbore de Paulownia. Tot ce am scris mai jos e valabil pentru rasadul, butasul sau tanarul copac de Paulownia de anul 1, 2 sau 3. Afla de ce paulownia. 1. Unde il plantezi? Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este UNDE il plantezi? In ce parte a gradinii? Pai considerand ca va creste mare, ca are o anume predilectie spre dezvoltarea ramurilor pe orizontala mai ales ca e posibil ca tu inca sa nu stii sa-l ''coafezi'' ti-am sugera sa-l plantezi la o distanta considerabila de gard (de gardul vecinului mai ales pentru ca exista legi in sensul asta), de alti copaci, de casa, de fantana, de suprafete cultivate,  betonat